top of page

KLAR, PLAN, GÅ!

5 STEG TIL GOD PLANLEGGING


5 STEG TIL BEDRE PLANLEGGING Fullfører du sjeldent alt du har tenkt å få til? Hvordan planlegge framtiden slik at man faktisk gjennomfører planen? Hvordan skvise inn det lille ekstra i den travle hverdagen? Med bedre planlegging kan du lettere se rommet for det som ellers blir utsatt. Å skrive ned mål er lett - å gjennomføre er mye vanskeligere, men avgjørende.


1. Skaff deg en kalender. Det viktigste er å ha alle planer, to-do lister og huskelister på ett og samme sted. Bruk den aktivt og hold deg til den. 2. Når du begynner å fylle kalenderen, se først med et overordnet blikk på en lengre periode. Før inn det viktigste først, så dine plikter og fritidsaktiviteter. Husk påminnelser om viktigste frister, og fridager - det må også med. 3. Vi har sagt det før, og sier det igjen. Del opp store oppgaver i mindre delmål. Er målet å lansere et nytt produkt? Del opp prosessen i alle gjøremålene, og samle dem til flere delmål med deadlines. Det vil bryte opp den lange prosessen og muligens synke stressnivået. 4. Det er fort gjort å bli ivrig og legge masse inn i kalenderen. Husk at livet skjer og vær realistisk. Senk kravene og ikke legg inn for mye. Det vil også gjøre det lettere å kjenne mestringsfølelsen. 5. Planlegg for en stund fram i tid, men avgrens for en periode. Kanskje det fungerer best for deg å planlegge to kvartaler av gangen? Kanskje 90 dager er det beste tidsrommet? Det finner du ut ved å sette opp planer, arrangementer og prosjekter i et større perspektiv og sette deadlines. Det er lurt at den nye perioden starter rett etter en viktig deadline - når hodet er klart for nye mål.
Synes du disse tipsene var nyttige?


Er du klar for å planlegge 2023. finner du nå vår businessplanlegger i alle butikker og på nett hos ARK Bokhandel.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page