10 tips til et godt samarbeid med klesprodusent

1 .Introduser deg selv

Å gjøre et godt førsteinntrykk hos en produsent er en fin måte å starte forretningssamarbeidet på. Presenter deg selv og merkevaren din tydelig. Gi dem nok detaljer til å forsikre dem om at du er en pålitelig kunde som er klar til å gjøre seriøse forretninger. Skisser din visjon og det som gjør ditt merke unikt. Del så mye detaljer du kan. Fortell dem også om din personlige bakgrunn og erfaring i klesindustrien. Dette kan gjenspeile seg i måten produsenten kommuniserer med deg på. Hvis du har mindre erfaring, vil de ikke anta at du kjenner hver eneste vanskelige detalj om produksjonsprosessen og tar mer tid å forklare deg de viktigste aspektene av den. The money talks! Vær profesjonell og vær forsiktig med å dele for mye, hold kortene tett til brystet i første omgang. Du har kanskje hatt gode eller ikke så gode opplevelser tidligere, men ikke si at du for eksempel har et stramt budsjett, eller at du tviler på produsentens integritet.2. Produksjonsprosessen Når du kontakter en produsent, må du være klar over hvilken produksjonsfase du allerede har nådd. Tenk på de neste trinnene, hvilken type tjenester vil du trenge, hvilke tjenester forventer du fra produsenten din? Ikke bare anta at det kan dekke alle dine behov. I noen tilfeller jobber fabrikkene med underleverandører som vil være villige til å hjelpe deg. I andre tilfeller kan de kanskje henvise deg til tjenesteleverandørene de kjenner til. Imidlertid er sjansen stor for at du må gjøre noe outsourcing, så vær forberedt.


3. Å finne riktig produsent

Når du forklarer en produsent hvilken type klær du vil produsere, må du alltid spørre om deres tidligere erfaring. Har de gjort noe lignende tidligere? Prøv å avdekke så mye informasjon du kan. Kan de nevne noen av merkene de jobbet med? Er det noen bilder eller lenker tilgjengelig? Å finne ut at produsenten du er i kontakt med aldri har gjort lignende bestillinger, er ikke en grunn til å droppe den. Bare vær oppmerksom på at de finner ut av det mens de går, akkurat som du gjør.

4. Be om et tilbud Vær veldig spesifikk når du ber om et tilbud. Be om det for et bestemt antall du har i tankene og du tenker ditt budsjett kan dekke. Du kan også be om tilbud for et høyere eller lavere antall. De fleste fabrikker kan tilby deg en bedre pris for større produksjonsvolum.


5. Overhold budsjettet ditt Sett et budsjett og bestem deg for hvor mye avvik du kan tillate. Spør deretter produsenten om de kan møte den. For å sikre at den totale produksjonsprisen ikke skyter i taket, be om en detaljert oversikt. En ca pris pr vare er den enkleste måten å prøve å beregne dette på. Dessverre er det ofte umulig å beregne helt konkret før den første prøven er produsert.


6. Avklar hele prosessen

For å holde oversikt over produksjonsprosessen må du forstå trinnene som er involvert i samarbeidet med den aktuelle produsenten. Noter deg den totale tidsrammen så du har noe å forholde deg til, men under klesproduksjon kan det ofte oppstå forsinkelser, så beregn gjerne 4-6 uker lenger enn det du får beskjed om for å være sikker.Gjerne gi dem en tidsfrist som de kan forholde seg til.